BBK teste introducerea sistemului de avertizare de difuzare de celule

Având în vedere dezastrul actual de inundații, Oficiul Federal pentru Protecție Civilă și asistență în caz de dezastre (BBK) examinează introducerea sistemului de avertizare a transmisiei celulare. „Scopul meu este să folosesc un studiu de fezabilitate pentru a determina dacă o introducere a transmisiei celulare are sens și este fezabilă”, a declarat președintele BBK, Armin Schuster, la”Redaktionsnetzwerk Deutschland”. Un rezultat este așteptat în toamnă.

Cu Cell Broadcast, SMS-urile sunt trimise automat cetățenilor vulnerabili dintr-o anumită zonă, fără ca numerele lor de telefon mobil să fie disponibile autorităților. Schuster a spus că nu vede niciun argument care să vorbească complet împotriva lui. „Dar există o serie de probleme care trebuie abordate. Deoarece până acum, niciun operator de telefonie mobilă nu oferă sistemul. Și este scump.”Numai pentru investițiile inițiale, acesta ar fi estimat la un cost de 20 până la 40 de milioane de euro. „Aspectele privind protecția datelor ar trebui, de asemenea, luate în considerare. De exemplu, unii cetățeni se vor întreba: cum știu autoritățile de fapt unde mă aflu?”Puteți clarifica toate aceste întrebări, a spus el – dar nu peste noapte. Președintele BBK a continuat: „traseul meu este: protecția civilă trebuie să devină o sarcină comună. Pentru aceasta avem nevoie de mai mulți bani, dar mai ales de mai mult personal.”(Agenția de știri dts)
Institutul Robert Koch (RKI) a raportat provizoriu 1,183 de noi infecții cu corona marți dimineața devreme. Asta a fost de 83 la sută, sau 537 de cazuri, mai mult decât marți dimineață în urmă cu o săptămână. Conform datelor RKI, incidența a crescut de ieri 10,3 până astăzi 10,9 cazuri noi la 100.000 de locuitori în ultimele șapte zile.

Conform cifrelor preliminare, Institutul Se așteaptă în prezent la aproximativ 14.000 de cazuri corona active cu dovezi, ceea ce este cu aproximativ 4.000 mai mult de o săptămână în urmă. În plus, RKI a raportat acum 34 de decese în 24 de ore în legătură cu virusul. În ultimele șapte zile, au existat 138 de decese, ceea ce corespunde unei medii de 20 de decese pe zi (ziua precedentă: 19). Numărul de decese este acum 91,397. Un total de 3, 75 milioane de persoane din Germania s-au testat pozitiv pentru coronavirus până acum. Întrucât acestea sunt cifre provizorii pentru astăzi, acestea ar putea fi corectate ulterior de RKI. (Agenția de știri dts)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping cart

close