Germania conduce în cererile de azil în prima jumătate a anului

Cu 47,231 noi cereri de azil în primele șase luni ale acestui an, Germania este lider în UE, urmată de Franța (32,212), Spania (25,823) și Italia (20,620). În partea de jos sunt Letonia (58), Estonia (30) și Ungaria cu doar 19 de cereri de azil în primele șase luni, rapoarte de „Welt am Sonntag”, citând nou confidențial „Raport de Situație: Migrația și Situația Refugiaților” al Comisiei europene privind situația actuală a migrației în Europa, care se referă la nepublicate anterior figuri ale UE în materie de azil, autoritatea EASO (European de Sprijin pentru Azil). Potrivit documentului, 36% dintre solicitanții din Germania sunt sirieni, urmați de afgani (18%) și irakieni (6, 6%).

Un total de 194 808 de cereri de azil au fost depuse în UE, plus Elveția și Norvegia în prima jumătate a anului. Aceasta corespunde în mare măsură perioadei corespunzătoare din anul precedent. Datorită pandemiei corona, ambele valori de jumătate de an au fost mai mici decât în anii precedenți. Austria a primit 9 651 de cereri de azil în prima jumătate a acestui an. 31% dintre solicitanți au venit din Siria, 24% din Afganistan și 7, 7% din Maroc. Țara se află astfel pe locul șase. (Agenția de știri dts)liderul fracțiunii din fosta Uniune, Friedrich Merz, merge în Politica corona pe un curs de confruntare cu Ministrul Federal al sănătății, Jens Spahn (CDU). „Îndemn Ministrul Federal al Sănătății să nu solicite în mod constant valori de incidență mai mici, care nu sunt, de asemenea, în lege”, a declarat Merz pentru” Westfalenpost ” (ediția de joi). „Pragurile sunt 100, 50 și 35.”

Nu este nevoie de limite chiar mai mici,”care doar tulbură și mai mult populația, împovărează și mai mult economia și care nu contribuie la rezolvarea problemei”. Spahn a adus recent în discuție o incidență țintă de 20 pentru vară. Merz a solicitat, de asemenea, deschiderea mai rapidă a restaurantelor și școlilor în zone cu rate de incidență stabile sub 50, cum ar fi Sauerland. „Este timpul să redeschidem restaurantele și hotelurile din Hochsauerland. Ratele de infectare în regiune sunt în continuă scădere, acum suntem cu mult sub 50. Acest lucru ar trebui să permită redeschiderea tuturor hotelurilor și restaurantelor, restaurante și în interior cu test”, a spus Merz. De îndată ce incidența a fost Sub 50 timp de câteva zile, chiar și deschiderile ar trebui să fie posibile din nou fără un test. Nu a existat niciun risc din aceste deschideri, a spus Merz, citând țări precum Austria și Franța ca modele de rol. „De asemenea, solicit în mod expres reluarea operațiunilor școlare normale. Copiii noștri se confruntă altfel cu un decalaj educațional și de dezvoltare și mai mare”, a cerut Merz „(Agenția de știri dts)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping cart

close