Germania vrea să atingă Fondul de solidaritate al UE din cauza inundațiilor

De asemenea, Germania dorește să atingă fondurile UE după dezastrul inundațiilor din vestul Germaniei. „Guvernul federal va lucra pentru a se asigura că fondul de solidaritate al UE aduce, de asemenea, o posibilă contribuție la combaterea daunelor provocate de inundații și va depune cererile necesare”, a declarat un proiect de rezoluție pentru ședința Cabinetului de miercuri, care este disponibil agenției de știri dts. Pentru a repara imediat daunele aduse clădirilor și Infrastructurii la fața locului, precum și pentru a acoperi situațiile de urgență, guvernul federal intenționează inițial să contribuie cu până la 200 de milioane de euro la jumătate la programele de ajutor de urgență corespunzătoare din țările afectate.

Aceasta ar oferi inițial până la 400 de milioane de euro în ajutor total de urgență. Pentru ajutor suplimentar pentru Reconstrucție, guvernul federal își garantează participarea financiară – „în aceeași măsură ca în dezastrele anterioare de inundații”, după cum se menționează în proiectul de rezoluție. În plus, guvernul federal urmează să participe deja la un fond pentru dezastre viitoare de acest fel, „dacă întregul Land participă la finanțare ca parte a unui efort național de solidaritate”. Această soluție de fond poate fi discutată la un MPK special la sfârșitul lunii iulie sau începutul lunii August, când daunele totale actuale pot fi estimate mai bine, spune propunerea de rezoluție pentru guvernul federal. (Agenția de știri dts)
Directorul general al Asociației industriei asigurărilor, Jörg Asmussen, se așteaptă la daune record după dezastrul inundațiilor. „Pe termen scurt, devine evident că 2021 s-ar putea transforma într-unul dintre cei mai dăunători ani din 2013. În acel moment, pierderea asigurată a fost de 9,3 miliarde de euro”, a declarat Asmussen pentru „Rheinische Post” (ediția de marți).

„Dacă nu reușim să menținem încălzirea globală sub obiectivul de două grade al summitului climatic de la Paris, atunci nu vom putea continua asigurarea pericolelor naturale în forma existentă, de exemplu.”Asmussen a subliniat că multe clădiri din Germania nu sunt protejate împotriva daunelor elementare, cum ar fi ploile abundente:” chiar și în zona cu cel mai mare risc, fiecare a patra casă din Germania este asigurată împotriva inundațiilor – doar fiecare a patra casă, pentru că mai mult ar fi posibil: aproape toți proprietarii de case din Germania au reușit să se asigure împotriva pericolelor naturale și vor continua să poată face acest lucru.”Pe de altă parte, șeful GDV respinge asigurarea obligatorie:” asigurarea obligatorie nu este neapărat un răspuns durabil la provocările viitoare. Nu există lipsă de acoperire de asigurare în Germania, ci mai degrabă o manipulare responsabilă a pericolelor naturale în multe locuri”, a spus Asmussen. „Dacă toate daunele sunt compensate în orice caz, protecția împotriva pericolelor naturale de stat și individuale va cădea pe marginea drumului.”Asmussen a cerut mai multă prevenire:” adaptarea la impactul climatic este neglijată în multe locuri. Construcția se desfășoară încă în luncile inundabile, zonele sunt sigilate fără obstacole, iar investițiile în măsuri preventive se acumulează la nivel municipal. Este important să schimbăm direcția aici, altfel se va pune în mișcare o spirală de dezastre suplimentare și daune crescânde, care vor deveni doar costisitoare și la un moment dat neprețuite.”(Agenția de știri dts)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping cart

close