Sondaj: fiecare a doua persoană preferă să plătească în numerar

Fiecare al doilea German preferă să plătească în numerar. Acesta este rezultatul unui sondaj efectuat la 9.000 de consumatori în numele furnizorului suedez de servicii de plată Klarna, despre care raportează ziarele grupului Media Funke (edițiile de luni). Deși tranzacțiile de plată fără numerar au câștigat o nouă popularitate în timpul pandemiei corona, doar 38 la sută vor să plătească cu cardul atunci când fac cumpărături.

Acest lucru pune cetățenii germani cu mult în urma liderilor internaționali Suedia (72 la sută), Finlanda (70 la sută) și Norvegia (67 la sută). În schimb, 49 la sută dintre germani preferă să plătească în numerar. În special, femeile preferă în continuare plata în numerar în supermarket (52 la sută), iar bărbații sunt de 45 la sută. În Suedia, pe de altă parte, doar nouă la sută folosesc numerar, în Finlanda 15 la sută. Doar în Austria, numerarul este aproape la fel de popular cu 47% din populație ca în Germania. Plata prin smartphone este, de asemenea, relativ puțin apreciată. Potrivit sondajului, doar nouă la sută dintre germani își plătesc facturile în magazin prin telefonul mobil. Aici, femeile sunt cu șapte la sută în spatele bărbaților cu zece la sută. Noile metode de plată sunt deosebit de populare în rândul tinerilor între 26 și 35 de ani: 16 la sută din acest grup spun că preferă să plătească cu smartphone-ul lor în supermarket. Soluțiile de plată digitală sunt utilizate cel mai mult în Australia și Olanda (17 la sută fiecare), Marea Britanie (14 la sută) și SUA (13 la sută), potrivit studiului. Plata prin smartwatch, recunoașterea feței sau amprenta este utilizată doar de două procente dintre cetățenii germani. (Agenția de știri dts) cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, speră că germanii se vor putea întoarce în Austria în vacanță cât mai curând posibil. La Paște, acest lucru nu va fi încă posibil, a declarat el pentru echipa editorială RTL / n-tv. La nivel European, se lucrează acum pentru a se asigura că va exista un pașaport verde digital începând cu 1 iunie – fie pentru persoanele vaccinate, fie pentru cele recuperate și testate.

În plus, se lucrează intens pentru a depăși blocajele de vaccinare. „În ansamblu, sunt optimist că putem oferi tuturor celor din Europa care doresc să se vaccineze cel puțin o primă vaccinare până în vară, iar atunci acest lucru va duce la faptul că putem trăi din nou în normalitate vara”, a spus politicianul ÖVP. Kurz a criticat faptul că unii producători nu își vor îndeplini obligațiile de livrare. „Ceea ce este problematic pentru noi, desigur, este că s-a convenit foarte mult într-un comitet director al oficialilor din domeniul sănătății, unde nu a existat o transparență reală.”Oamenii sunt mai deștepți astăzi decât erau acum câteva luni. „Desigur, lucrurile ar fi putut fi diferite și ar fi trebuit să fie diferite.”Scopul trebuie să fie acum rezolvarea cât mai rapidă a acestor probleme. El spera că se poate privi înapoi și se poate evalua că a fost un an teribil, dar împreună au reușit să învingă pandemia. (Agenția de știri dts)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping cart

close